Toplist Na vrcholu
znak SLSeverské listy

           

 

Vánoční dvoudenní Glögg

Po osmi letech uveřejňujeme zase jednu variantu severského svařáčku, tentokrát švédskou "dvoudenní" variantu.

1. den

2 tyčky skořice vcelku
10 ks hřebíčku
1 celý zázvor
2 lžičky kardamonu
kůra z jednoho pomeranče
1,5 dl nekořeněné pálenky nebo koňaku (doporučuje se vodka)

2. den

1 láhev červeného vína
2,5 dl cukru krupice
1 dl rozinek
0,5 dl nasekaných mandli

Postup:

1. Kardamon třeba lehce rozdrtit (válečkem na prkénku), do sklenice s víčkem vložit všechno koření a kůru, nalít na to pálenku, zašroubovat víčko a nechat stát v pokojové teplotě aspoň 24 hodin.

2. Druhý den přelít přes sítko do hrnce, smíchat s vínem, rozinkami a cukrem, pomalu ohřívat – ne však do varu.

3. Servírovat.

Za zaslaný recept děkujeme dr. Evě Novákové

v Severských listech publikováno

Související články

Posel tepla ze Severu – 3. 8. 2014
Vánoční dvoudenní Glögg – 14. 12. 2006
Norský Gløgg – 19. 12. 1999
Švédský Glögg – 19. 12. 1999

Související články – recepty, jídlo

Islandské koule z rybího masa – 24. 2. 2009
Midsomarské recepty – 14. 7. 2008
Finská alkoholická švestková polévka – 21. 3. 2008
Švédská kuchyně – 21. 3. 2008
Švédské recepty – rybí špíz – 21. 3. 2008
Švédské recepty – švédská šunka – 21. 3. 2008
Švédské recepty – zelné závitky – 21. 3. 2008
Finské gastro – 22. 12. 2006
Vánoční dvoudenní Glögg – 14. 12. 2006
Islandská prima vařečka – 20. 11. 2003
Norský hnědý sýr brunost – 1. 11. 2003
O švédské gastronomii – 15. 11. 2002
Švédské recepty – 8. 3. 2002
Norské recepty – 8. 3. 2002
Finská vodka – 5. 4. 2001
Hostina tisíciletí a ryba po staroislandsku – 12. 1. 2001
Norský Gløgg – 19. 12. 1999
Švédský Glögg – 19. 12. 1999
Švédské vánoční perníčky – 19. 12. 1999
Janssonovo pokušení (Janssons frestelse) – recept – 15. 12. 1998

Hodnocení článku

Průměrná známka:  1,60   hodnoceno: 5 ×
Klikněte na známku:

 
 
 
 
 
  1 = výborný, 3 = průměrný, 5 = špatný

Prohlášení redakce

Obsah článku nemusí nutně vyjadřovat názor redakce.

Autoři příspěvků odpovídají za obsah a ručí za uváděné informace. Uveřejněné materiály podléhají platnému Autorskému zákonu. Převzetí článků je možné pouze s vědomím redakce.

Vaše názory k článku – diskuse

Nejlepší způsob, jak kontaktovat autora článku, je zaslání e-mailu na info@severskelisty.cz.


Upozornění:

  Diskuse je částečně moderovaná. Vyhrazujeme si právo bez upozornění vyřadit nebo upravit příspěvky, které jsou v rozporu se zákonem, používají nevhodné výrazy nebo mají komerční či reklamní charakter.

  Redakce ani provozovatel portálu Severské listy nenesou žádnou odpovědnost za obsah diskusních příspěvků. Máte-li pocit, že některé z nich jsou nevhodné nebo porušují zákon, kontaktujte, prosím, administrátora diskuse na adrese stanovsky@severskelisty.cz.


Diskuse zatím neobsahuje žádné záznamy.


Reklama

SEVERSKÉ LISTY • redakce: Dřenice 51, PSČ 53701, Czech Republic • info@severskelisty.cz
šéfredaktor: Michael Stanovský • stanovsky@severskelisty.cz, tel: +420 603 538 168

PROVOZOVATEL • Nakladatelství a vydavatelství Severské listy, IČ: 44437773

Copyright © Severské listy, 1998-2019 • Všechna práva vyhrazena • ISSN 1804-8552

Severské listy • redakce: Dřenice 51, 537 01  Dřenice, Czech Rep. • info@severskelisty.cz
šéfredaktor: Michael Stanovský, tel: +420 603 538 168

Copyright © Severské listy, 1998-2019. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1804-8552

cnt: 26.466.089 • onln: 2 • robot ostatni • php: 0.477 sec. • www.severskelisty.cz • 34.238.194.166
file v.20190115.000505 • web last uploaded 20190801.015624
2017:347 • 2018:232 • 2019:137