Toplist Na vrcholu
znak SLSeverské listy

           

 

Henry Meyer, švédský režisér


Henry Meyer – foto archiv

Henry Meyer je známý švédský režisér a scénarista,
narozen 1947 ve Stockholmu.

Henry Meyer zahájil v roce 1970 studium režie na stockholmském Dramatickém institutu. Od té doby se zaměřoval především na tvorbu pro děti a mládež.

Několik jeho filmů zaznamenalo mezinárodní úspěch a získalo ocenění.
Jeho poslední film Fyra veckor i juni (Čtyři týdny v červnu) byl oceněn švédskou filmovou cenou Zlatý brouk (Guldbagge) za herecký výkon ve vedlejší ženské roli.

ms 1. listopadu 2006

Filmografie

1975 Tassoula
1978 Hela lĺnga dagen
1982 Indiankojan (TV)
1986 Rövaren
1988 Billy och den rubinröda jackan
1992 Stortjuvens pojke (The Master Thief's Apprentice)
1996 Ellinors bröllop (Ellinor's Wedding)
2005 Fyra veckor i juni (Four weeks in June)

v Severských listech publikováno

Související články

Henry Meyer, švédský režisér – 1. 11. 2006
Tuva Novotny – 1. 11. 2006
Film Čtyři týdny v červnu (Fyra veckor i juni)  – Švédsko, 2005, režie Henry Meyer
4. Přehlídka švédského filmu – 28. 10. 2006

Hodnocení článku

Buďte první, kdo bude hodnotit článek!
Klikněte na známku:

 
 
 
 
 
  1 = výborný, 3 = průměrný, 5 = špatný

Prohlášení redakce

Obsah článku nemusí nutně vyjadřovat názor redakce.

Autoři příspěvků odpovídají za obsah a ručí za uváděné informace. Uveřejněné materiály podléhají platnému Autorskému zákonu. Převzetí článků je možné pouze s vědomím redakce.

Vaše názory k článku – diskuse

Nejlepší způsob, jak kontaktovat autora článku, je zaslání e-mailu na info@severskelisty.cz.


Upozornění:

  Diskuse je částečně moderovaná. Vyhrazujeme si právo bez upozornění vyřadit nebo upravit příspěvky, které jsou v rozporu se zákonem, používají nevhodné výrazy nebo mají komerční či reklamní charakter.

  Redakce ani provozovatel portálu Severské listy nenesou žádnou odpovědnost za obsah diskusních příspěvků. Máte-li pocit, že některé z nich jsou nevhodné nebo porušují zákon, kontaktujte, prosím, administrátora diskuse na adrese stanovsky@severskelisty.cz.


Diskuse zatím neobsahuje žádné záznamy.


Reklama

SEVERSKÉ LISTY • redakce: Dřenice 51, PSČ 53701, Czech Republic • info@severskelisty.cz
šéfredaktor: Michael Stanovský • stanovsky@severskelisty.cz, tel: +420 603 538 168

PROVOZOVATEL • Nakladatelství a vydavatelství Severské listy, IČ: 44437773

Copyright © Severské listy, 1998-2019 • Všechna práva vyhrazena • ISSN 1804-8552

Severské listy • redakce: Dřenice 51, 537 01  Dřenice, Czech Rep. • info@severskelisty.cz
šéfredaktor: Michael Stanovský, tel: +420 603 538 168

Copyright © Severské listy, 1998-2019. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1804-8552

cnt: 26.498.748 • onln: 1 • robot ostatni • php: 0.672 sec. • www.severskelisty.cz • 3.215.182.36
file v.20190115.000354 • web last uploaded 20190901.041847
2017:254 • 2018:127 • 2019:99