znak SLSeverské listy

           

 

Švédské recepty – zelné závitky

200 g rýže, 1 cibule, 8-12 velkých zelných listů, citrónová šťáva, 300 g vepřového masa, 4 lžíce oleje, 1 malý pórek, 4 lžíce kukuřice, 1 barevná paprika, lžíce chilli omáčky, sůl, pepř

Rýži vyperte, zalijte vodou, přidejte kousek cibule, sůl a poduste ji doměkka. Zelné listy spařte, silné stonky seřízněte nebo naklepte opatrně paličkou. Vepřové maso drobně nasekejte a opečte na pánvi na oleji. K opečenému masu přidejte nakrájený pórek, papriku, kukuřici, chilli omáčku (nemusí být) a krátce poduste. Odstavte a promíchejte s rýží. Podle chuti osolte a opepřete. Zelné listy naplňte, stočte a naskládejte do olejem vytřeného pekáčku. Potřete olejem, podlijte 4 lžícemi vody a zapečte v předehřáté troubě asi 20 minut.

Albert, 1. března 2008

v Severských listech publikováno

Související články – recepty, jídlo

Islandské koule z rybího masa – 24. 2. 2009
Midsomarské recepty – 14. 7. 2008
Finská alkoholická švestková polévka – 21. 3. 2008
Švédská kuchyně – 21. 3. 2008
Švédské recepty ? rybí špíz – 21. 3. 2008
Švédské recepty ? švédská šunka – 21. 3. 2008
Švédské recepty ? zelné závitky – 21. 3. 2008
Finské gastro – 22. 12. 2006
Vánoční dvoudenní Glögg – 14. 12. 2006
Islandská prima vařečka – 20. 11. 2003
Norský hnědý sýr brunost – 1. 11. 2003
O švédské gastronomii – 15. 11. 2002
Švédské recepty – 8. 3. 2002
Norské recepty – 8. 3. 2002
Finská vodka – 5. 4. 2001
Hostina tisíciletí a ryba po staroislandsku – 12. 1. 2001
Norský Gløgg – 19. 12. 1999
Švédský Glögg – 19. 12. 1999
Švédské vánoční perníčky – 19. 12. 1999
Janssonovo pokušení (Janssons frestelse) ? recept – 15. 12. 1998

Hodnocení článku

Průměrná známka:  1,82   hodnoceno: 22 ×
Klikněte na známku:

 
 
 
 
 
  1 = výborný, 3 = průměrný, 5 = špatný

Prohlášení redakce

Obsah článku nemusí nutně vyjadřovat názor redakce.

Autoři příspěvků odpovídají za obsah, ručí za uváděné informace a za to, že jejich příspěvek nporušuje Autorský zákon. Uveřejněné materiály podléhají platnému Autorskému zákonu. Převzetí článků je možné pouze s vědomím redakce.

Vaše názory k článku – diskuse

Nejlepší způsob, jak kontaktovat autora článku, je zaslání e-mailu na stanovsky@severskelisty.cz.


Upozornění:

  Diskuse je částečně moderovaná. Vyhrazujeme si právo bez upozornění vyřadit nebo upravit příspěvky, které jsou v rozporu se zákonem, používají nevhodné výrazy nebo mají komerční či reklamní charakter.

  Redakce ani provozovatel portálu Severské listy nenesou žádnou odpovědnost za obsah diskusních příspěvků. Máte-li pocit, že některé z nich jsou nevhodné nebo porušují zákon, kontaktujte, prosím, administrátora diskuse na adrese stanovsky@severskelisty.cz.


Diskuse zatím neobsahuje žádné záznamy.


Reklama

SEVERSKÉ LISTY • redakce: Dřenice 51, PSČ 53701, Czech Republic • stanovsky@severskelisty.cz
šéfredaktor: Michael Stanovský • michael@stanovsky.eu, tel.: +420 603 538 168

PROVOZOVATEL • Nakladatelství a vydavatelství Severské listy, IČ: 44437773

Copyright © Severské listy, 1998-2024 • Všechna práva vyhrazena • ISSN 1804-8552

Severské listy • redakce: Dřenice 51, 537 01  Dřenice, Czech Rep. • stanovsky@severskelisty.cz
šéfredaktor: Michael Stanovský, tel.: +420 603 538 168

Copyright © Severské listy, 1998-2024. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1804-8552

cnt: 26.924.739 • onln: 3 • robot ostatni • php: 0.135 sec. • www.severskelisty.cz • 3.17.154.171
file v.20230419.185837 • web last uploaded 20231105.233934
2017:309 • 2018:198 • 2019:252 • 2020:124 • 2021:94 • 2022:58 • 2023:42 • 2024:14